מהם טיפולי שורש
כולנו מכירים את המונח טיפולי שורש, אבל מעט מבינים במה מדובר ולמה הם משמשים. במאמר הבא נסביר מהו טיפול שורש ומה מטרתו, כיצד הוא מתבצע, למה בכלל צריך טיפולי שורש, כמה זמן הם נמשכים וכדומה.
טיפולי שורש – הטיפול בשורש השן
כאשר יש נזק בלתי הפיך בשן עקב דלקת וחורים בשיניים המגיעים עד ל "מוך השן" שהוא המקום בו נמצאים כלי הדם והעצבים, יש לעשות לשן טיפול שורש כדי למנוע את החמרת הדלקת. במידה ולא מטפלים בכך בזמן זה עלול להחמיר את הדלקת עד לעקירת השן.
שלבי הטיפול
בשלב הראשון מנקה הרופא את השן ומנקה את תעלות השורש ומוציא את רקמות מוך השן הנגועות בדלקת. לאחר מכן מחטאים את המקום עם חומרים שונים ורק לאחר מכן מבצע הרופא סתימה באיזור. סתימה זו שומרת על המקום נקי ומונעת מחיידקים להכנס בחזרה לשן. לאחר הניקוי, החיטוי והסתימה משלימים את הטיפול עם כתר העוזר לשן להישאר במקום בצורה חזקה. מייד לאחר הטיפול מורכב כתר זמני ובהמשך יודבק לשן כתר קבוע. בכל מקרה לא מומלץ להישאר עם הכתר הזמני לאורך זמן כי יש חשש להצטברות חיידקים וחזרת העששת לשן.
סוגי הכתרים הקיימים
- כתר יצוק – זהו כתר שאינו מכיל ציפוי כלל וצבעו אפור שאינו אסתטי.
- כתר חרסינה עם כיפת מתכת – זהו כתר שמורכב מכיפה של חרסינה המצופה במתכת.
מידע נוסף אודות טיפולי שורש
בסיום טיפולי שורש לא צפויים כאבים, אך ישנה אפשרות לרגישות בשן המטופלת למשך כמה ימים. יש מקרים שבהם טיפולי שורש נכשלים עקב עבודה לא איכותית של הרופא, השחזת מוגזמת של השן או עבודה לא טובה של הכתר המיועד במעבדת השיניים.