פנייה למשרד עורך דין תאונות דרכים מתבצעת מיד לאחר הטיפול הראשוני בחדר מיון של בית החולים. מומלץ להגיע לבית החולים מוקדם ככל האפשר על מנת להיבדק, לאסוף את המסמכים והתיעוד הרפואי ובמקביל ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בנושא. התמחות בתאונות דרכים קובעת את אחוזי ההצלחה של התביעה ואת גובה הפיצוי שניתן לקבל מחברת הביטוח. רק עורך דין מנוסה המכיר את התחום יכול לייצג את הלקוח על הצד הטוב ביותר.
פנייה מוקדמת לעורך דין תאונות דרכים יכולה לעזור ללקוח להתנהל מול חברת הביטוח שלו ושל המזיק. מבחינת שכר טרחה, אין משמעות לזמן הפנייה לעורך הדין אלא רק לשלב בו מסתיים הטיפול בתיק. התעריף המקסימאלי עבור שכר טרחת עורך דין תאונות דרכים נקבע בחוק. ההבדלים הם בין סגירת התיק בפשרה ללא הגשת תביעה לבית המשפט, סגירת התיק בפשרה לאחר הגשת תביעה לבית המשפט או סגירת התיק לאחר קבלת פסק דין.
המלצות על עורך דין תאונות דרכים
אפשר לאסוף המלצות על עורך דין תאונות דרכים מחברים, בני משפחה ולקוחות קודמים. כדאי לתאם פגישת היכרות עם עורך הדין ולשמוע ממנו פרטים על תיקים בהם טיפל. כדאי לשאול על ההכשרה של עורך הדין ולבחור רק באיש מקצוע מנוסה. רצוי להתרשם מעורך הדין ברמה האישית ולאסוף המלצות הקשורות לרמת המחויבות שלו כלפי הטיפול בתביעה.
בסופו של דבר, ניהול תיקי תאונות דרכים מחייבת מיומנות והיכרות עם פסקי דין תקדימיים. לקוח שרוצה לנהל תיק מן הסוג הזה יכול וצריך להיעזר בשירותיו של עורך דין. הנקודה העיקרית היא לפנות לעורך הדין מוקדם ככל האפשר, על מנת לחסוך את עוגמת הנפש או העיכובים.