פסילת רישיון נהיגה על בסיס אי התאמה אישיותית
אי התאמה אישיותית היא אחת ממגוון סיבות שבגינן ניתן לשלול רישיונו של אדם או להגדירו כלא כשיר לנהיגה. אי התאמה שכזו נקבעת על ידי ועדה בשם מרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים) אשר מגדירה על פי מספר קריטריונים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים ואינטגרציה ביניהם מי כשיר מבחינה בטיחותית לעלות על ההגה ומי לא. גם לאחר החלטת הועדה כי אדם מסוים אינו כשיר לנהיגה ניתן לערער על החלטות הועד על ידי הגשת ערעור ל"ועדת ערר תל השומר", שהיא ועדה בהרכב של שלושה רופאים אשר בהתבסס על המלצותיהם למשרד הרישוי ניתן לבטל את פסילת הרישיון ולהסיר את אי ההתאמה האישיותית.
שלבים בהגשת ערעור על פסילת רישיון הנהיגה
- תשלום אגרה – ראשית, יש לשלם אגרה בדבר הגשת הערעור בתוך 30 יום מרגע קבלת ההחלטה לדחייה/לחוסר הסכמה לקבלת רישיון הנהיגה. תנאי זה הוא תנאי מפתח משום שללא תשלום האגרה לא ניתן אפילו להגיש את בקשת הערעור לועדת ערר תל השומר.
- התייעצות עם מומחה בהגשת ערעורים מסוג אלו – שנית, יש להתייעץ עם בעל מקצוע ייעודי להגשת ערעורים מסוג זה שהוא בדרך כלל עורך דין המכיר את דרכי ההתנהלות עם משרד הרישוי, המסמכים הדרושים והגופים המקצועיים (בהם גופים רפואיים או יעוציים) מהם מומלץ לקבל המלצות נוספות.
- הגשת ערעור מנומק על החלטת ועדת מרב"ד – שליחת ערעור לועדת ערר תל השומר תיעשה על ידיכם בלבד אך כתיבתו, מומלץ שתיעשה בהמלצות עורך הדין הייעודי לכך, בכדי להעלות את סיכויי קבלת הערעור.
רשיונכם נפסל בגין אי התאמה אישיותית? לא בכך נחתם הסיפור
העובדה שהוגדרתם כלא מתאימים מבחינה אישיותית לנהיגה אינה אומרת שלא תוכלו יותר לנהוג לעולם. במידה ואתם מאמינים בחפותכם ובכשירותכם לנהיגה, התייעצות עם עורך דין והגשת ערעור לועדת ערר תל השומר הם הפתרונות המתאימים.