ניסיון לעשות טוב מחייב היכרות מלאה עם האפשרויות השונות שעל הפרק. כך לדוגמא מגלים שיש הבדל בין לעשות טוב בבית לבין הדרך לעשות טוב בחוץ. בעוד בבית כל אחד ואחת מאיתנו יכולים לעשות טוב באמצעות אתרי אינטרנט שונים או אפילו בעזרת העברת סכומי כסף לתרומה, בחוץ אנחנו נדרשים להעניק מזמננו הפנוי לטובת שעות התנדבות ותרומה לקהילה.
חוץ מזה, יש הבדל בין לעשות טוב בבית ובחוץ גם מבחינת מספר האנשים שמשפיעים עליהם. בעוד מחוץ לבית אנחנו משפיעים בעת ובעונה אחת על עשרות או אפילו מאות אנשים – בתוך הבית, יש לנו השפעה מקסימום על התא המשפחתי. עם זאת, כמובן שכל סוג של לעשות טוב הוא מבורך וכדאי להציב אותו בראש סדר העדיפויות.
כך תדעו מה לעשות בשביל לעשות טוב
השאלה המתבקשת היא מה גברים ונשים בגילאים שונים יכולים לעשות על מנת להפוך את הרצון שלהם לעשות טוב למשהו אמיתי. אז ראשית, מומלץ להגדיר מטרות ולהתאים כל סוג של מעשה טוב לצרכים הקיימים ולמגבלות. זה כולל גם התאמה של מעשים טובים לגיל הביולוגי, גם השוואה בין דרכים שונות לעשות טוב לפי התקציב של המשפחה וגם התייחסות לשיקולים טכניים כגון מיקום גיאוגרפי של אתרי התנדבות.
שנית, אפשר ורצוי להתייעץ עם גופים מקצועיים שמגיעים מהתחום ומכירים אותו. כיום יש המון ארגונים שיכולים לקחת על עצמם את הנושא של מעשים טובים. מבחינת מי שרוצים לעשות טוב, כל שנדרש הוא ליצור קשר עם אותם ארגונים. לאחר מכן, התנהלות שוטפת מול הארגונים תעזור לדעת איזה מעשים טובים חסרים בכל מקום בישראל, מה אפשר לעשות כדי להשתלב בהם ולמי זה מיועד.